Folytatjuk az IC-diétában, azaz hólyagfájdalom-szindrómában is fogyasztható ételek listáját – a cikk megírásában az Interstitialis Cystitis Association ajánlásai voltak segítségünkre.
Az italokat, gabonaféléket már átvettük egy előző cikkünkben, lássuk most a húsokat, tejtermékeket, magvakat, és egyes snacktípusokat is.
Magvak, olajok, vajak
IC-barát
- földimogyoró
- mandula
- kesudió
Olajok:
- repce
- kókusz
- kukorica
- szezám
- olíva
Vajak:
- mandulavaj
- földimogyoróvaj
Rendben lehet
- Pekándió, dió, napraforgómag
Óvatosan (inkább ne)
- sima mogyoró
- pekándió (ez az előbbi, megengedőbb kategóriában is szerepel, egyéni kísérletezést igényel)
- pisztácia
Tojás, hús, hal
IC-barát
- tojás
- szárnyasok, csirke, pulyka
- hal
- marhahús
- tenger gyümölcsei (homár, rák)
- bárány
- sertéshús
- fehérjepor
- borjúhús
Rendben lehet
- zöldségburger (szója nélkül)
- marhahús (egyéni kísérletezést igényel)
- májashurka
- sonka (ízfokozók és erős fűszerek nélkül)
- szalonna
- kaviár
- prosciutto
Óvatosan (inkább ne)
- pácolt húsok
- füstölt hal
- szójatartalmú termékek (tofu)
Tejtermékek, sajtok
IC-barát
- mozzarella
- cheddar
- cottage cheese
- feta
- jégkrém (a legtöbb)
- tej
- tejszín
Rendben lehet
- sajtok, azok közül is a hosszú érlelésűek (kékpenészes sajt, permezán, camembert, edami(
- tejföl
- sorbet
- joghurt – áfonya, vanília, növényi
Óvatosan (inkább ne)
- feldolgozott sajtok
- jégkrém – citromos vagy csokis
- szójás termékek
Hagyj üzenetet